Log in en meld je aan!

8 juni 2017

Een van de mooiste instrumenten die wij ter beschikking stellen aan onze deelnemers, vind ik de Pensioenplanner. Je logt in met je DigiD en krijgt een prachtig instrument op je scherm, waar je kunt spelen met je eigen (financiële) toekomst. Wil je eerder stoppen met werken omdat je partner ook al gestopt is en de camper lonkt of mag je juist doorwerken na je AOW-datum? Wil je met deeltijdpensioen? Wil je een eventueel AOW-gat geheel of gedeeltelijk opvullen? Wil je eerst een wat hogere pensioenuitkering omdat je die wereldreis wilt maken, met als consequentie dat je wat minder krijgt als je achter de geraniums belandt? Die geraniums (of is het gerania?) zijn tenslotte niet zo duur. Wil je je partnerpensioen omzetten in een eigen hoger pensioen of juist andersom? Het kan allemaal.

Je logt in, ‘draait’ aan de knoppen en het programma rekent de financiële consequenties door. Ik ben al gepensioneerd en heb niets meer te kiezen, maar gelukkig werkt mijn partner nog. Ik kan daardoor met haar DigiD – ik vul tenslotte ook haar belastingaangifte in – inloggen en de Pensioenplanner uitproberen. Wat als…. Het is nog leuker dan de Belastingdienst.

In pensioenland doen we er alles aan om iedereen goed te informeren. Zo is er Mijn Pensioencijfers, waar je jouw persoonlijke pensioengegevens bij het POB kunt bekijken en kunt controleren of al je mutaties bekend zijn bij ons pensioenfonds.  Je kunt naar Mijnpensioenoverzicht.nl gaan, waar jouw pensioengegevens bij elkaar staan van alle pensioenfondsen waar je ooit pensioen hebt opgebouwd. Ook kun je de pensioenvergelijker gebruiken, waarmee je twee pensioenregelingen met elkaar kunt vergelijken. Vooral een handig hulpmiddel voor mensen die zich afvragen of ze een opgebouwd pensioen moeten meenemen naar hun nieuwe pensioenfonds of juist beter kunnen laten staan.

Je ziet, we proberen je op verschillende manieren te informeren over jouw pensioenontwikkeling en de keuzes die je kunt maken. Dat gebeurt meer en meer digitaal. We hebben best een mooie website (vind ik geheel bevooroordeeld), we publiceren regelmatig over nieuwe ontwikkelingen en we versturen nieuwsbrieven aan iedereen van wie we het e-mailadres hebben. Zelfs het jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO) mogen we tegenwoordig digitaal versturen, als we…

En daar zit een klein frustje bij mij. Het aantal deelnemers en gepensioneerden dat zich via de website aanmeldt, groeit naar mijn smaak te langzaam. Dat kan beter en dat moet beter. Er zijn tal van voordelen te benoemen: het spaart bomen, we kunnen sneller en dus actueler communiceren en het spaart geld, dat weer kan worden benut ten behoeve van jouw pensioenopbouw. Het kan me niet zo veel schelen welk argument jij belangrijk vindt. Log in op deze website en meld je aan!

Ik blijf het toch zeggen hoor. 

Rob Pronk
Voorzitter communicatiecommissie

Wat vindt u? 
Reageer via het feedbackformulier. Klik op de knop ‘Geef uw feedback’ rechtsonder op deze pagina. Uw reactie kan worden gepubliceerd op deze pagina.