Waar kleinkinderen al niet goed voor zijn…

December 2018

Ik schrijf deze blog op Sinterklaasdag. Vandaag worden mijn beide kleindochters 11 jaar. Echte tieners al. ‘Wat wil je voor je verjaardag hebben’, vroeg ik ze onlangs. ‘Geen boek, want dat krijg ik toch altijd al van je. En ook geen geld, want dat vind ik saai’, zei de een. Ze speelt toneel, dus neemt opa haar mee naar de schouwburg in Amsterdam. Vooraf gaan we gezellig samen eten. De ander was iets concreter. ‘Een bijdrage voor een vlogcamera.’ ‘Een wát?’ Ik heb geen idee. Wat is het verschil tussen een vlogcamera en een gewone camera? Een generatiedingetje denk ik. Enzo Knol schijnt er een grootheid in te zijn, vloggen.

Vlog-blog

Als je de volgende keer een vlog ontvangt in plaats van een blog, dan weet je waar Abraham de mosterd haalt. Want wij van het pensioenfonds gaan natuurlijk met onze tijd mee en zetten alle mogelijke middelen in om jou te bereiken. Dat wordt nog wat, acteerles van mijn ene kleindochter en vlogles van de andere. Zouden ze die uitdrukking van Abraham kennen trouwens?

Wat voor weer wordt het?

Een pensioenfonds als het onze heeft natuurlijk heel wat te vertellen aan zijn deelnemers en gepensioneerden. Dat doen we het liefst digitaal. Zo gaan in de nabije toekomst bijvoorbeeld de UPO’s veranderen. Je ziet dan niet meer één bedrag bij het pensioen dat je kunt bereiken, maar drie. Een goed weer, een slecht weer en een neutraal scenario. Dat willen we natuurlijk aan iedereen goed uitleggen. En wat dacht je van de veranderingen van het pensioenstelsel? De sociale partners en de regering zijn er al jaren over aan het bakkeleien. Als ze eindelijk een compromis bereiken, leggen we graag uit wat de gevolgen daarvan zijn.

Feesthoedje

Gelukkig hadden we onlangs goed nieuws te melden: we kunnen de pensioenen weer verhogen per 1 januari 2019. Deze keer met 1,3%. Er zijn niet veel pensioenfondsen die ons dat nadoen. Als we volgend jaar weer zo’n succes mogen vieren en ik ben al aan het vloggen, dan zet ik er misschien wel een feesthoedje bij op. Dat wil toch niemand missen 😊.

Voor nu wens ik je een heel voorspoedig en gezond 2019.

Wat vindt u?

Reageer via het feedbackformulier. Klik op de knop ‘Geef uw feedback’ rechtsonder op deze pagina. Uw reactie kan worden gepubliceerd.

Reactie 1:

Bedankt voor de goede wensen en de positieve berichten. Voor de bestuursleden: veel wijsheid en gezondheid voor 2019.

Rob Pronk: 

Bedankt voor uw reactie.

Reactie 2: 

Leuk, herkenbaar, treffend. Alleen neemt mijn schoonmoeder mijn zoon mee naar het concertgebouw in Amsterdam. 

Rob Pronk: 

Bedankt voor uw reactie.