De laatste

maart 2021

Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met het schrijven en publiceren van blogs. Ik had de eer om de eerste blog te mogen schrijven en ik mag ook de laatste schrijven.

Een blog is een korte persoonlijke overdenking, die een beetje mag prikkelen en het liefst ook wat reactie uitlokt. Ze werden geschreven door verschillende mensen die op de één of andere manier nauw betrokken zijn bij POB. Het aantal reacties van de lezers liep een beetje terug en het werd ook steeds wat lastiger om iemand te strikken om er een te schrijven.

Over de oorzaak kunnen we speculeren en mijn strikt persoonlijke observatie is dat zelfs bibliothecarissen meer en meer visueel ingesteld zijn en steeds minder lezen. We netflixen ons immers helemaal suf (prikkel, prikkel). Dat hebben we ook gemerkt toen we twee jaar geleden overgingen van een geschreven kort jaarverslag naar een beeldverslag. De gefilmde verslagen werden twee keer zo vaak bekeken als de geschreven versies. Ook dit jaar komen we weer met een visuele versie van het verkorte jaarverslag. De liefhebbers kunnen vanzelfsprekend de geschreven complete editie van het jaarverslag (als longread) altijd op onze website raadplegen.

Hoe het komt dat er kennelijk minder gelezen wordt, daar kan ik alleen maar naar raden. De meeste van onze deelnemers en gepensioneerden zijn toch van een generatie, waarvoor slecht onderwijs en leesachterstand geen excuus kunnen zijn. Hoe het ook zij, het is niet anders en het heeft ons doen besluiten om te stoppen met de blogs.

Maar we willen wel met u blijven communiceren en daarom beginnen we met een nieuwe rubriek: “Vraag het de expert”. Er staan grote veranderingen in pensioenland voor de deur en in het dit jaar gehouden deelnemerstevredenheidsonderzoek kwam een aantal onderwerpen naar boven waar men graag wat meer over wil weten. Het komend jaar gaan we dus over aan aantal onderwerpen een filmpje maken, waarbij we de experts aan het woord laten. Vragen als bijvoorbeeld ‘hoe zit het met de kosten van het fonds’ of ‘hoever zijn jullie met bewust beleggen’ komen daarbij op een informerende wijze aan de orde.

Ik hoop dat je gaat kijken en we informeren je natuurlijk via een nieuwsbericht, dat je alleen maar ontvangt als we je per e-mail kunnen bereiken😊

Rob Pronk
Voorzitter communicatiecommissie, lid bestuur

Wat vindt u?

Reageer via het feedbackformulier. Klik op de knop ‘Geef uw feedback’ rechtsonder op deze pagina. Uw reactie kan worden gepubliceerd.

Reactie 1:

Heb de blogs bijna altijd gelezen, reageren doe ik niet... behalve nu. Het was me aangenaam. Een filmpje is ook goed, al kan per onderwerp verschillen wat beter is, schrift of beeld. Succes!