Nieuws

Voor werkgevers: alles wat u altijd al wilde weten over pensioen

 

Hoeveel vragen over pensioen kunt u beantwoorden? Uw medewerkers rekenen op u als vraagbaak. Het POB overweegt om op verzoek van de branche een basiscursus pensioen aan te bieden aan HR-medewerkers en directieleden. Dit is een eerste interessepeiling. Laat ons weten of u wel of geen interesse hebt in deze cursus. 

Aanleiding
Vorig jaar is er een bijeenkomst geweest met een aantal HR-deskundigen in Noord-Nederland. En er is een rondetafelbijeenkomst met een aantal werkgevers gehouden. Uit deze bijeenkomsten kwam naar voren dat er behoefte bestaat aan een cursus om de kennis over pensioen uit te breiden. Op die manier kunnen HR-medewerkers en directieleden, die vaak als vraagbaak dienen, de vragen van hun  medewerkers beter beantwoorden. 

Wat?
Het POB overweegt om een cursus van een dagdeel aan te bieden als daar voldoende interesse voor is. De cursus wordt verzorgd door AZL in samenwerking met NN. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het Nederlandse pensioenstelsel
  • De pensioenregeling van het POB
  • Wat wordt van u verwacht als werkgever en welke hulpmiddelen biedt het POB?

Investering
Het pensioenfonds betaalt een groot deel van de kosten, zo'n €1.500,-. Per cursist wordt een bijdrage van €100,- verwacht.

Hebt u interesse?
Wij horen graag van u of wel of geen interesse hebt in deze cursus. Vul daarvoor het antwoordformulier in. Als blijkt dat er voldoende interesse is, ontvangt u meer informatie, zoals bijvoorbeeld over de mogelijke datums en de locatie.  

Hebt u een collega waarvoor deze cursus mogelijk interessant is? Deze persoon kan zich aanmelden via de link naar het aanmeldformulier in dit nieuwsbericht. Het nieuwsbericht met de link naar het aanmeldformulier is te vinden is op de homepage van deze website.