Nieuws

Nieuw bestuurslid namens pensioengerechtigden in beeld

Begin januari informeerden wij alle pensioengerechtigden van ons fonds over vacatures in het bestuur en in het verantwoordingsorgaan. 

Vacature bestuur

De eerste oproep voor kandidaatstelling voor het bestuur heeft geen geschikte kandidaat opgeleverd. Rob Pronk blijft bestuurslid namens de werkgevers. Sylvia Lourens, momenteel lid van het verantwoordingsorgaan namens de werknemers, heeft zich beschikbaar gesteld voor de vacature in het bestuur. Zij wordt in haar kandidaatstelling ondersteund door meer dan 30 pensioengerechtigden. Omdat Sylvia al lid is van het verantwoordingsorgaan, beschikt zij over het noodzakelijke kennisniveau. De Nederlandsche Bank (DNB) moet haar als nieuw bestuurslid nog goedkeuren. Daarna volgt de formele benoeming door het bestuur van ons fonds waarna ze feitelijk direct aan de slag kan als bestuurslid.

Toch nog kandidaat stellen?

U kunt zich tot 19 mei alsnog melden als tegenkandidaat van Sylvia Lourens. In de eerder verzonden nieuwsbrief leest u wat wij dan van u verwachten. Als na een gesprek met het bestuur blijkt dat u een geschikte kandidaat bent, worden er verkiezingen georganiseerd.

Vacature verantwoordingsorgaan

Voor de vacature in het verantwoordingsorgaan was Els Verhagen herkiesbaar. Er hebben zich geen andere kandidaten gemeld. Het bestuur heeft haar daarom herbenoemd als lid van het verantwoordingsorgaan per 1 juli 2017. De zittingstermijn voor deze functie is 3 jaar.