Nieuws

7,7 voor brief over wijzigingen regeling 2018

Pensioen is ingewikkelde materie. We willen graag meer inzicht krijgen in uw mening over onze communicatie. Daarom riepen we u begin 2018 op om lid te worden van ons lezerspanel. Eind mei vroegen we het lezerspanel om zijn mening over de brief over de wijzigingen in de pensioenregeling, die we in januari 2018 verzonden. Het resultaat: een 7,7! We bedanken het lezerspanel voor zijn input.

Leerpunten

Natuurlijk zijn we blij met de score van 7,7. Dat betekent dat u de brief qua lengte, taalgebruik, toon en begrijpelijkheid als goed beoordeelt. Maar er is ook nog wat te leren. Het lezerspanel geeft bijvoorbeeld aan:

  • De informatie in de brief is vooral interessant voor de ‘oudere’ doelgroep. Voor jongeren blijft pensioen ver-van-mijn-bed;
  • Heb en houd aandacht voor gebruik van vaktermen. Niet iedereen weet bijvoorbeeld wat ‘franchise’ is;
  • Voor gepensioneerden is het zinvol te weten wanneer de verhoogde uitkering voor het eerst wordt uitgekeerd, zeker omdat de uitkering in januari soms lager uitvalt om belastingtechnische redenen.

De vragen die bij het panel opkomen naar aanleiding van deze brief hebben vooral te maken met de individuele situatie. Wat betekent dit nou precies voor mij en mijn pensioen?

Vervolg

Eind 2018, begin 2019 ontvangt u weer een brief waarin de wijzigingen voor 2019 worden toegelicht. In die brief houden we rekening met de leerpunten uit dit lezerspanel.

Word ook lid van het lezerspanel

Het lezerspanel kan nog meer leden gebruiken. Als u zich inschrijft, vragen we u ongeveer één keer per kwartaal online om uw mening over een communicatie-uiting. Dat kan een brief of een e-mail zijn die we al hebben verstuurd, maar ook een communicatiemiddel dat we nog aan het ontwikkelen zijn. Meer informatie over het lezerspanel