Nieuws

Tijd voor uw eigen pensioenplan?!

Weet u hoeveel pensioen u hebt opgebouwd? En hoeveel u straks nodig hebt om na uw pensioen van te leven? Hebt u geen idee? Dan is het misschien tijd voor uw eigen pensioenplan.

Een pensioenfonds mag u niet adviseren. Voor een persoonlijk advies moet u een financieel adviseur raadplegen. Maar we helpen u graag een stukje op weg.

Wat hebt u nodig?

Om een beeld te krijgen van wat u straks nodig hebt, kunt u zichzelf 3 vragen stellen.

1. Hoeveel pensioen hebt u al opgebouwd?

Om beter inzicht te krijgen in uw pensioen, moet u eerst een overzicht krijgen. Daar begint het mee.

  • Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet overzicht van uw opgebouwde pensioen via verschillende werkgevers en AOW-pensioen van de overheid
  • Hebt u een partner? Voeg zijn of haar pensioen toe voor een overzicht van uw gezamenlijke inkomen straks. Daarvoor kunt u samen inloggen in www.mijnpensioenoverzicht.nl
  • Tel daar uw andere pensioenpotjes bij op (afbetaald koophuis, lijfrente, spaargeld of beleggingen)

2. Waarvoor bouwt u pensioen op?

Bent u tevreden als u straks uw boodschappen, huur/hypotheek en andere rekeningen kunt betalen? Of hebt u meer wensen na uw pensioen? Denk aan: een verre reis, een dure hobby, een tweede woning, eerder stoppen met werken of in deeltijd gaan werken.

3. Wat verwacht u in de toekomst?

Denk daarbij aan belangrijke veranderingen in uw leven:

  • Gaat u (misschien) scheiden?
  • Verwacht u ooit een erfenis?
  • Gaan uw kinderen studeren?
  • Staat uw baan op de tocht of verwacht u juist promotie te maken?

Uw conclusie

Spaart u onvoldoende voor uw pensioen én kunt u het geld nu missen? Dan is een extra spaarpot aanleggen voor uw pensioen een mogelijkheid. Banken en verzekeraars bieden verschillende producten aan om belastingvrij bij te sparen voor extra pensioen. Een financieel adviseur kan u daarbij helpen.

Spaart u genoeg voor uw pensioen? Dan geeft dat een goed gevoel. Bekijk een keer per jaar of de antwoorden op bovenstaande vragen nog steeds kloppen. Zo houdt u een goed beeld van uw pensioen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw pensioen bij ons fonds? Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. U kunt ook contact opnemen met ons. Onze medewerkers helpen u graag.