Nieuws

Extraatje gekregen van de baas?

Voor veel mensen is december een dure maand. Veel uitgaven, maar werknemers krijgen vaak aan het einde van het jaar ook extra inkomsten. Denk aan een kerstbonus, jaarlijkse uitkering of salarisverhoging.

Soms gaat dat geld in december volledig op aan cadeaus kopen, mooie kerstspullen in huis halen, uit eten of juist zelf kokkerellen. Houdt u geld over? Waarom steekt u het niet in uw pensioen? U kunt bij een verzekeraar of bank bijsparen voor een extra uitkering als u straks met pensioen gaat.

Is bijsparen slim?

Of dat voor u interessant is, hangt af van:

Hoe kunt u bijsparen?

Het is niet mogelijk om bij ons fonds extra bij te sparen voor uw pensioen. Maar dat kunt u wel doen bij een bank of verzekeraar. Het geld dat u spaart voor later, zet u voor langere tijd vast. U kunt het niet tussentijds opnemen van een bankrekening of uit uw lijfrente spaarpot. Hoeveel u belastingvrij kunt sparen voor uw pensioen, verschilt per persoon. U kunt dit zelf online uitrekenen:

  • neem het bedrag dat u ziet bij Factor A op uw laatste Uniform Pensioenoverzicht. Hebt u deze niet bij de hand: u kunt het overzicht downloaden in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers;
  • vul dit bedrag in op de website van de Belastingdienst en u ziet hoeveel u belastingvrij kunt sparen;
  • open de rekening vóór 31 december 2019 en u kunt het volgend jaar bij uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken van de belasting. Doet u dit na 31 december 2019? Dan kunt u het aftrekken van de belasting bij uw aangifte in 2021.

Twijfelt u?

Als u informatie wilt over uw pensioen bij ons fonds, neem dan contact op met onze Klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag. Wilt u weten of het voor verstandig is om bij te sparen? Raadpleeg dan een onafhankelijk financieel adviseur. Een pensioenfonds mag u niet persoonlijk adviseren over pensioensparen bij een bank of verzekeraar. Zo staat dat in de wet.