Nieuws

Wilt u al stoppen met werken?

Van alle werknemers tussen de 60 en 67 jaar werkt 1 op de 6 in deeltijd. Een generatie eerder was dat nog 1 op de 14. Hebt u er al eens over nagedacht wanneer u wilt stoppen? Of minder wilt gaan werken? En welke mogelijkheden daar dan voor zijn?

Meer en meer mensen werken minder dan 40 uur. De balans tussen werk en privé wordt steeds belangrijker. Aan de andere kant gaat de AOW in stappen omhoog naar 67 jaar en 3 maanden in 2024 en stijgt ook de standaard pensioenrichtleeftijd in pensioenregelingen. In onze pensioenregeling is deze pensioenrichtleeftijd 67 jaar. Rond het jaar 2000 gingen de meesten rond hun 60ste (volledig) met pensioen, nu is dat rond hun 64ste. De meeste mensen stoppen met werken als ze hun AOW-leeftijd bereikt hebben. Wat zijn uw plannen?

Hoeveel uur werkt u?

Mensen gaan minder werken als ze ouder worden. Rond hun 62e is het gemiddelde 20 tot 32 uur per week. Rond de 67 jaar is dat gedaald tot 12 of minder uur per week. Al deze resultaten komen uit een onderzoek van Netspar.

Werkt u parttime? Denk ook eens aan deeltijdpensioen

Uit het onderzoek blijkt ook dat parttimers, en vooral oudere parttimers, nog relatief weinig gebruik maken van deeltijdpensioen. Bij deeltijdpensioen blijft u voor een deel werken en krijgt u voor een deel al pensioen. Ook bij ons fonds is het mogelijk om het pensioen in deeltijd te laten ingaan. Zo kunt u misschien minder gaan werken terwijl uw financiële situatie vergelijkbaar blijft. Let op: laat u goed informeren voordat u deze keuze maakt. In de pensioenplanner kunt u zelf zien hoe uw pensioen verandert als u kiest voor deeltijdpensioen. Zit u kort voor uw pensioen? Dan kan onze klantenservice ook een oriënterende berekening voor u maken.