Nieuws

‘Bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld

De regering kondigde in 2020 een nieuwe mogelijkheid aan voor iedereen die met pensioen gaat. U kunt dan een deel - maximaal 10% - van uw pensioen in één keer opnemen (‘bedrag ineens’). Dit zou op 1 januari 2023 ingaan.

Kort geleden werd deze nieuwe mogelijkheid met 6 maanden uitgesteld. Maar ook deze ingangsdatum (1 juli 2023) lijkt niet haalbaar. Wij verwachten dat de regering binnenkort een volgend uitstel bekendmaakt.

Wat betekent dit voor u?

U kunt natuurlijk gewoon in 2023 met pensioen gaan. Alleen kunt u voorlopig géén gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen op te nemen. In ieder geval niet vóór 1 juli. Maar de rest van het jaar zeer waarschijnlijk ook niet.

Wat kunt u doen?

Als u straks graag een deel van uw pensioen in één keer opneemt, kunt u voorlopig even afwachten wat er gaat gebeuren. We verwachten dat een bedrag ineens opnemen vanaf 1 januari 2024 wél mogelijk is. In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen om uw pensioen iets later te laten ingaan. Veel is dus nog onduidelijk. Zodra er nieuws is, hoort u dat zo snel mogelijk van ons!

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op.