Nieuws

Goed nieuws: wij verhogen uw pensioen met 0,7%!

Uw pensioen gaat met terugwerkende kracht tot 1 juli 2022 met 0,7% omhoog.

De verhoging geldt voor alle pensioenen, dus voor iedereen die:

  • al pensioen van ons fonds krijgt;
  • pensioen bij ons opbouwt;
  • in het verleden pensioen bij ons heeft opgebouwd en dat pensioen bij ons heeft laten staan.

Regels over verhogen versoepeld

In het begin van dit jaar lieten wij u weten dat de regels over het verhogen van pensioen misschien zouden worden versoepeld. Dit is inmiddels gebeurd. Tot nu toe mochten pensioenfondsen de pensioenen verhogen bij een beleidsdekkingsgraad van 110%. Nu mogen ze dat ook bij een beleidsdekkingsgraad vanaf 105%. Voorwaarde is wel dat het pensioenfonds verwacht de huidige pensioenen om te zetten naar een pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel. Ons fonds verwacht die overstap te maken. Daarom mogen we uw pensioen nu al verhogen.
Later dit jaar besluit over verhoging vanaf 1 januari 2023
Zoals gewoonlijk besluit het bestuur van ons fonds aan het einde van het jaar over een mogelijke verhoging van de pensioenen per 1 januari 2023. Het bestuur kijkt daarbij naar de beleidsdekkingsgraad van september 2022.

Belangrijk om te weten

Lees meer over de tussentijdse verhoging van uw pensioen
Voor pensioengerechtigden geldt dat de verhoging uitbetaald wordt met het pensioen van september op 23 september 2022. Zij ontvangen ook een nabetaling over de maanden juli en augustus.
Het verhoogde bedrag is voor (oud-)werknemers vanaf het laatste kwartaal van 2022 zichtbaar in Mijn Pensioencijfers.


Vragen?

We begrijpen het als u hierover vragen hebt. Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.