Nieuws

Pensioenbewustzijn moet beter!

Zeg eens eerlijk: hoeveel weet u van pensioen? Alles? Dan bent u pensioenbewust, en hoeft u niet verder te lezen. Helaas blijkt uit recent onderzoek dat veel Nederlanders (bijna) niets weten van hun pensioen. Het pensioenbewustzijn is gemiddeld erg laag. En veel Nederlanders maken zich zorgen over hun pensioen.

Die zorgen zijn te begrijpen. Als u het nieuws volgt, weet u dat er het een en ander gaat veranderen. Er komt een heel nieuw pensioenstelsel, met nieuwe regels voor het opbouwen van pensioen. En dat maakt onzeker.

Wat er bij ons fonds precies gaat veranderen, weten we nu nog niet. De sociale partners (werkgevers en vakbonden) maken hier samen afspraken over. We blijven u natuurlijk op de hoogte houden.

Wilt u pensioenbewuster worden?

Op onze website staat veel informatie. Daar vindt u onder andere Pensioen 1-2-3, een korte uitleg van uw pensioenregeling. Ons fonds heeft ook een aparte webpagina over het nieuwe pensioenstelsel. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, leest u het daar.

Kijk zeker ook eenmaal per jaar naar uw eigen pensioen bij ons fonds. Dan weet u hoeveel u hebt opgebouwd en welk pensioen u later ongeveer kunt verwachten. Dat alles staat ook in uw pensioenoverzicht (het ‘UPO’), dat u elk jaar van ons fonds ontvangt.

Log ook in op de landelijke pensioenwebsite mijnpensioenoverzicht.nl. Daar staat een compleet overzicht van al het pensioen dat u bij uw werkgevers hebt opgebouwd, met de AOW erbij.

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.