Nieuws

Goed voornemen: beter omgaan met geld. Een tip voor uw toekomst!

Voor elk nieuw jaar maken veel Nederlanders goede voornemens. In de top 10 staan: meer sporten, gezonder leven én beter met geld omgaan. Een jaarlijkse pensioencheck hoort bij dat laatste goede voornemen. Het gaat niet alleen om het geld dat u nu hebt, maar ook om het geld dat u nodig hebt als u niet meer werkt.

Plan uw eigen pensioencheck

Pak maar direct uw smartphone bij de hand. Ga  naar de agenda en stel op één vast moment in het jaar uw eigen pensioencheck in. Doe dit bijvoorbeeld de derde zondag van januari of een week vóór uw verjaardag. Stel ook in dat deze check jaarlijks terugkomt. Dan houdt u lekker het ritme erin. U kunt het natuurlijk ook op uw kalender of in de agenda noteren.

Gebruik deze handige checklist

1. Zorg voor overzicht: tel uw inkomsten bij elkaar op

Inloggen op deze websites gaat veilig en makkelijk met uw DigiD.

2. Bepaal of uw pensioen hoog genoeg is

  • U weet nu welk inkomen u hebt met uw AOW en opgebouwd pensioen bij ons fonds samen. Bouwde u ook bij andere pensioenfondsen of verzekeraars pensioen op? Dan telt u dat pensioen erbij op.
  • Tel hierbij andere inkomsten die u hebt op die niet in Mijn Pensioenoverzicht staan.
  • Maak een lijst van de uitgaven die u verwacht als u met pensioen bent. Denk aan huur of hypotheek, vaste kosten, vakanties, reizen, hobby’s enzovoorts.
  • Is uw verwacht pensioeninkomen hoog genoeg?

3. Actie nodig?

  • Met het overzicht van de inkomsten en uitgaven weet u of u genoeg hebt of te kort komt.
  • Hoe jonger u bent hoe meer tijd er is om te kijken welke mogelijkheden er zijn om uw pensioen aan te vullen.
  • Kent u de mogelijkheid om uw jaarruimteAan de hand van uw factor A op uw UPO kunt u de jaarruimte berekenen voor uw belastingaftrek, als u zelf bijspaart voor extra pensioen. optimaal in te zetten? Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.