Nieuws

Ingangsdatum ‘Bedrag ineens’ nog onduidelijk

U las in een eerder bericht over een nieuwe keuzemogelijkheid voor de ingang uw pensioen. Het idee was dat u een deel van uw pensioen in één keer kon opnemen. Dit werd al snel ‘Bedrag ineens’ genoemd.

 

In februari stelde de regering de ingangsdatum van Bedrag ineens voor een tweede keer uit. De nieuwe ingangsdatum (1 januari 2024) staat nog altijd. Maar het is lang niet zeker dat deze datum ook wordt gehaald.

Wat betekent dit voor u?

U kunt natuurlijk nog steeds met pensioen gaan. Bereikt u dit jaar - of begin 2024 - de pensioengerechtigde leeftijd? Dan krijgt u van ons de pensioneringsbrief met alle informatie die u nodig hebt. Bijvoorbeeld over de keuzes die u voor uw pensioen kunt maken.

Normaal gesproken krijgt u deze brief 6 maanden vóórdat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de ingangsdatum van Bedrag ineens. Daarom gaat ons fonds de pensioneringsbrieven iets later versturen. We verwachten binnenkort namelijk wél duidelijkheid over de ingangsdatum van Bedrag ineens. U krijgt hoe dan ook ruim voldoende tijd (minimaal 3 maanden) om uw pensioenkeuzes te maken en aan ons door te geven!

Hebt u een vraag?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.