Nieuws

Pensioenmythe: mijn opgebouwde pensioen kan verdampen

Volgens de vernieuwde pensioenregels zetten pensioenfondsen de pensioenpremie opzij om ermee te beleggen. Ook voor uw pensioen. Bent u bang dat uw opgebouwde pensioen kan verdampen? Dat is niet het geval. U krijgt pensioen voor de rest van uw leven.

Genoeg geld in kas 

Iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond, krijgt vanaf een bepaalde leeftijd een basispensioen: AOW. Hier hoeft u niets voor te doen. Daarnaast bouwt u pensioen op bij ons fonds of bouwde u in het verleden pensioen op. Hiervoor leggen of legden u en uw werkgever geld in. Wij beleggen dit geld. We zorgen er samen voor dat er altijd een uitkering is voor de mensen die een pensioen krijgen of gaan krijgen in de toekomst. Uw opgebouwde voor uw pensioen kan dus nooit ‘verdampen’.

Wat gebeurt er met de premie?

In de nieuwe pensioenregeling ziet u beter wat er met de premie gebeurt. Vooral nadat die belegd is. Het pensioen dat u kunt verwachten weten we niet. Van te voren geven wij geschatte bedragen op.

Uw pensioen beweegt, maar niet teveel

In de nieuwe regeling is het mogelijk dat de pensioenen vaker én eerder omhoog en omlaag gaan dan nu het geval is. Pensioenfondsen treffen voorzieningen om ervoor te zorgen  dat de bewegingen niet te groot worden. De bewegingen worden ook kleiner als u ouder wordt. Hoe dichter u bij uw pensioen komt, hoe preciezer u ziet hoeveel geld u kunt verwachten.

Ook pensioen voor de generaties na ons

Kortom: met de vernieuwde pensioenregels ziet u duidelijker wat de opbouw is van uw pensioen. Uw pensioen kan sneller omhoog gaan als het goed gaat met de economie. En we zorgen ervoor dat de generaties na ons ook pensioen kunnen opbouwen. Dat is het grote verschil met de huidige pensioenregeling.

Meer informatie over de vernieuwde pensioenregels

Op de pagina ‘De toekomst van uw AOW en pensioen’ leest u meer over de vernieuwde pensioenregels en ons fonds.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.