Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Er zijn verschillende manieren om uw pensioen zelf te checken: 

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen kunt checken en zelf wijzigingen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

  • de gegevens van uzelf en eventueel uw partner
  • het pensioen dat u hebt bereikt bij ons 
  • de documenten die wij u gestuurd hebben, zoals uw Uniform PensioenoverzichtDit is uw persoonlijke pensioenoverzicht dat u jaarlijks van het pensioenfonds ontvangt..  (lees de veelgestelde vragen)

Voor werknemers die nog pensioen opbouwen, voor oud-werknemers en voor werknemers die volledig arbeidsongeschikt zijn, is er ook een pensioenplanner beschikbaar waarmee ze kunnen bekijken welke gevolgen bepaalde keuzes voor hun pensioen hebben. 

2. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

3. Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

4. Uniform Pensioen Overzicht (UPO)

U ontvangt eens in de vijf jaar een Uniform Pensioen Overzicht van ons. In deze UPO staat hoeveel pensioen u voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden hebt opgebouwd bij ons.

Daarnaast staat er op het pensioenoverzicht:

  • de gegevens van uzelf en eventueel uw partner
  • informatie over uw opgebouwd pensioen
  • een toelichting op het pensioenoverzicht

 Alle pensioenfondsen en verzekeraars gebruiken hetzelfde model pensioenoverzicht. U kunt daardoor de bedragen van de verschillende overzichten gemakkelijk bij elkaar optellen.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.