Pensioen op maat

Later met pensioen

Hebt u veel plezier in uw werk en wilt u langer doorgaan? U kunt er bij POB voor kiezen om later met pensioen te gaan. Uw ouderdomspensioen start tegelijk met uw AOW. Dat betekent niet dat u dan moet stoppen met werken. U kunt uw pensioen uitstellen tot 5 jaar na de ingang van uw AOW-leeftijd met instemming van uw werkgever.

Gevolgen voor uw pensioen

U bouwt geen pensioen meer op als u doorwerkt na uw 67e. Wel wordt uw ouderdomspensioen verhoogd, doordat u minder jaren de pensioenuitkering ontvangt. Dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van het partner- en/of wezenpensioen.

Wat moet u doen?

U krijgt van ons uiterlijk 3 maanden voor u de AOW-leeftijd bereikt, een brief over uw ouderdomspensioen. U vult op het keuzeformulier de door u gekozen ingangsdatum in. Dit formulier staat ook in Mijn Pensioencijfers.

Wat kunt u doen?

Voordat u een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wanneer uw AOW-pensioenAfkorting voor Algemene Ouderdomswet. Op grond van deze wet ontvangt u vanaf een bepaalde leeftijd een ouderdomspensioen van de overheid. ingaat.

Wat kunt u nog meer kiezen?