Uw medewerkers in gesprek met een pensioenspecialist. Ook dát kan!

Pensioenfonds Openbare Bibliotheken organiseert sinds 2016 regionale informatiebijeenkomsten voor medewerkers van de aangesloten bibliotheken. Uit de evaluatie van die bijeenkomsten blijkt dat steeds meer medewerkers behoefte hebben aan een gesprek met een pensioenspecialist over hun persoonlijke pensioensituatie. Als u die mogelijkheid wil bieden aan uw medewerkers, dan helpen wij u daar graag bij.

Hinkje Stavorinus, coördinator van de bibliotheken in Weststellingwerf, heeft inmiddels een individueel pensioengesprek gehad: “Echt een aanrader. Dat zouden meer mensen moeten doen”. 
Lees meer over haar ervaringen.

Praktisch

De medewerkers van het pensioenbureau van AZL voeren individuele pensioengesprekken met uw medewerkers. Zij kennen de pensioenregeling tot in detail en kunnen samen met uw medewerker kijken naar zijn of haar mogelijkheden. De gesprekken vinden plaats op een door u te aan te wijzen locatie, de datum is uiteraard in overleg. Hou er rekening mee, dat er een maximum zit aan het aantal gesprekken dat er op een dag gevoerd kan worden (6 – 8).

Let op

Het is belangrijk om vooraf te weten, dat de pensioenspecialisten van AZL geen advies mogen geven over wat de beste optie is voor uw medewerker. Zij geven een overzicht van de mogelijkheden die er zijn binnen de kaders van de pensioenregeling. Voor advies kan de medewerker terecht bij zijn of haar eigen financieel adviseur, die ook verder kijkt dan (alleen) de pensioensituatie.

Kosten

De kosten voor de gesprekken worden met u verrekend. Het is aan u als werkgever om te beslissen of u een deel van de kosten wil doorberekenen aan uw medewerkers. Afhankelijk van uw wensen maakt AZL graag een offerte op maat voor u. U moet rekenen op ongeveer € 200 euro per gesprek (voorbereiding, gesprek, nazorg) exclusief reiskosten.

Interesse? Laat het ons weten!

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. U kunt zich melden via info@pob.eu met de vermelding ‘individuele pensioengesprekken’. Meer informatie over de regionale informatiebijeenkomsten vindt u hier.