Wij gaan netjes om met de privacy van uw medewerkers

Op 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dit is een nieuwe privacywet van de Europese Unie. De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm is toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van u en uw medewerkers!

Als een nieuwe medewerker in dienst treedt, is die nog niet aangemeld bij het pensioenfonds. De informatieplicht brengt met zich mee dat hij of zij wel in een zo vroeg mogelijk stadium wordt geïnformeerd over de verwerking van persoonsgegevens. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Wij vragen u om onderstaande tekst aan uw medewerkers aan te reiken. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door hem een vaste plek te geven op uw intranet, of door hem in print aan te reiken aan uw nieuwe medewerker bij het arbeidsvoorwaardengesprek.

De verwerking van uw persoonsgegevens

U gaat nu pensioen opbouwen bij Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken. Zodra wij u hebben aangemeld, gaan het pensioenfonds en zijn administrateur (AZL) persoonlijke gegevens van u verzamelen en verwerken. Dat gebeurt om uw pensioen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren en administreren. Zij verzamelen alleen persoonsgegevens die zij daarvoor nodig hebben. Wilt u meer informatie hierover en over uw rechten als het gaat om de verwerking van uw gegevens? Lees dan de privacyverklaring.

Voor werkgevers

Speciaal voor werkgevers hebben wij een verklaring opgesteld, waarin we bevestigen dat we zorgvuldig met de door u aangeleverde gegevens omgaan. Die verklaring kunt u hier downloaden.