Soorten pensioen

Voortzetting pensioenopbouw bij einde dienstverband

Als u ontslagen wordt, kunt u ervoor kiezen om toch bij ons pensioen te blijven opbouwen. Dit noemen we ook wel vrijwillige voortzetting van de pensioenopbouw. U kunt dit zelf regelen of u kunt afspraken maken met uw werkgever in een beëindigingsovereenkomst of via een sociaal plan. Er zijn wel voorwaarden aan deze regeling verbonden:

  • U moet ten minste drie jaar in dienst zijn geweest
  • De duur is maximaal drie jaar.
  • U moet minimaal drie jaar vóór de pensioenrichtleeftijd (67 jaar) starten.
  • U betaalt meer premie: het gedeelte van de pensioenpremie dat uw werkgever eerst voor u betaalde, betaalt u nu zelf. Een rekenvoorbeeld vindt u hier.

Wanneer u dit via uw vorige werkgever regelt bouwt u pensioen bij ons op zolang er premie wordt betaald door de werkgever. U maakt afspraken met de werkgever over de periode en de premie die u betaalt.

De vrijwillige voortzetting van de pensioenopbouw start vanaf uw ontslagdatum. U betaalt de premie op basis van uw huidige dienstverband. Hebt u een nieuwe baan en gaat u deelnemen aan een andere pensioenregeling? Houd er dan rekening mee dat er een fiscaal maximale opbouw is. De vrijwillige voortzetting zal dan moeten stoppen.

De ontslagvergoeding kunt u niet rechtstreeks in uw pensioen storten. U kunt er wel een lijfrente mee kopen. Hiermee vult u uw pensioen van het POB aan. Let op: u kunt dit niet bij ons regelen, maar u kunt hiervoor een bank of verzekeraar benaderen of u kunt contact opnemen met uw financieel adviseur.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-) partner

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
Pensioen bij arbeidsongeschiktheid Bijzonder partnerpensioen  
Voortzetting pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid    
Voortzetting pensioenopbouw bij einde dienstverband