Nieuws

U wilt iets doen aan uw pensioen, maar waar begint u?

U weet dat het goed is om minstens één keer per jaar uw pensioen te checken. Maar doet u dat ook? Of weet u niet waar u moet beginnen? Als u uw actuele pensioencijfers wilt zien, kunt u met uw DigiD inloggen in Mijn Pensioencijfers – de beveiligde omgeving van de website. Daar vindt u ook de pensioenplanner, om te bekijken wat bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan financieel betekent. Toch nog een brug te ver? Probeer dan de Pensioenstarter, een nieuwe online tool van Nibud. 

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft de Pensioenstarter ontwikkeld om die eerste stap makkelijker te maken.

Wat doet de Pensioenstarter?

In de Pensioenstarter vult u enkele gegevens in, zoals: uw leeftijd en woon- en werksituatie. Daarna geeft de Pensioenstarter de belangrijkste aandachtspunten aan voor uw pensioensituatie, bijvoorbeeld dat het verstandig is om geld apart te zetten als er minder dan 10% van uw bruto inkomen naar uw ‘pensioenpot’ gaat. U krijgt over die aandachtspunten ook meer informatie.

Voor werknemers tot 45 jaar

Het Nibud hoopt vooral personen onder de 45 jaar te stimuleren om in actie te komen. Voor deze groep is pensioen vaak nog ver weg, terwijl zij de beste mogelijkheden hebben om nog iets te doen aan hun pensioen als dat nodig is.

Nieuwsgierig?

Ga rechtstreeks naar de Pensioenstarter.

Bekijk ook de online tools van ons fonds

Als u inlogt op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website vindt u online actuele informatie over uw pensioen bij ons fonds. U ziet hoeveel pensioen er voor u is en u kunt rechtstreeks wijzigingen doorgeven aan ons fonds. In de Pensioenplanner rekent u uit wat het effect is op de hoogte van uw pensioen als u bepaalde keuzes maakt.

Bron: Nibud