Nieuws

Hebt u al gestemd op Ellen te Paske-Lievestro? Doe het nog een keer!

Stichting PensioenLab en Whyz reiken de award uit voor ‘de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar‘. Wij nomineerden onze eigen jonge pensioenfondsbestuurder Ellen te Paske-Lievestro. We riepen u al eerder op om te stemmen, maar die stemming is afgebroken omdat er een fout zat in het stemproces. Daarom vragen wij u opnieuw: stem op Ellen! Dat kan tot 23 maart. Helpt u ons?

undefined

Ellen (37) is genomineerd omdat zij zich, vanuit een intrinsieke motivatie, al jaren inzet voor de verbinding tussen jongeren en pensioen. Dit doet ze via artikelen in diverse media, op congressen en seminars en tot voor kort via het PensioenLab. Het netwerk van Ellen is groot en ze is een graag geziene gast. Het ‘pensioenbloed’ stroomt haar volgens een voordracht ‘door de aderen’. Na haar traineebestuurslidmaatschap is Ellen volwaardig pensioenfondsbestuurder geworden. Ellen weet met haar enthousiasme en passie voor pensioen andere jongeren in beweging te krijgen. Ze is daarmee een combinatie van ‘jong en ervaren’ en vervult zo een voorbeeldfunctie voor aankomend pensioentalent.

Stem hier!

Achtergrondinformatie

Wij doelen met ‘jong’ op pensioenfondsbestuurders jonger dan 40 jaar, zoals de Code Pensioenfondsen ‘jong’ definieert. Hiermee willen Stichting PensioenLab en Whyz de pensioenfondsbesturen laten zien wat de toegevoegde waarde van een jongere in het bestuur is én jongeren aanmoedigen om in een pensioenfondsbestuur te stappen. Jonge bestuurders kunnen de sleutel in handen hebben om hun leeftijdsgenoten wél te interesseren voor hun pensioen. Bovendien kunnen zij zorgen voor nieuwe pensioeninzichten en een meer divers pensioenfondsbestuur. Ook zullen andere jongeren zien dat een jongere succesvol kan zijn als pensioenfondsbestuurder.

De winnaar is een jaar lang dé ambassadeur van de jonge pensioenfondsbestuurder

Om de award te winnen wordt gekeken naar de bijdrage van de jonge pensioenfondsbestuurder aan de pensioensector in het afgelopen jaar. De winnaar is één jaar ambassadeur van de jongeren in pensioenfondsbesturen en heeft onder meer een rol in het organiseren van bijeenkomsten.