Nieuws

Maart: de beste maand voor uw geldzaken

Hebt u de blauwe envelop van de Belastingdienst ook al ontvangen? Vanaf 1 maart moeten we er weer aan geloven: de aangifte inkomstenbelasting. Als u dan toch bezig bent om uw geldzaken op een rij te zetten… waarom checkt u dan niet meteen uw pensioen? Wel zo handig.

Eén keer per jaar

Administratie is voor de meeste Nederlanders geen hobby. Maar elk jaar moeten we onze aangifte inkomstenbelasting invullen. Als u vóór 1 april aangifte doet, dan weet u vóór 1 juli of u geld terugkrijgt of moet bijbetalen. De meeste mensen grijpen dit moment aan om in maart al hun geldzaken op een rij te zetten. Herkent u dit?

Als u toch bezig bent met geldzaken, check dan ook hoe uw pensioen ervoor staat. Het is verstandig om dat zeker één keer per jaar te doen. Dat kan als u het Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds krijgt. Maar een ander goed moment is als u tóch al bezig bent met uw administratie.

Check uw pensioen online

Het kost u niet veel tijd. Er zijn een paar manieren om online uw pensioen te checken:

  • Via onze website
    Ons fonds heeft toestemming gekregen om DigiD te gebruiken. Hiermee logt u in op de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. U ziet uw actuele pensioencijfers en u kunt uw pensioenzaken rechtstreeks met ons regelen.  

  • Via andere websites
    Hebt u pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kunt u met DigiD ook inloggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier ziet u niet alleen hoeveel pensioen u krijgt van verschillende pensioenfondsen en verzekeraars, maar ook hoeveel AOW-pensioen u straks kunt verwachten van de overheid. Alleen pensioen dat u zelf bijspaart bij een bank of verzekeraar, ziet u op deze website niet terug.

U krijgt ook elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds met veel informatie over uw pensioen bij ons fonds. Dit kunt u downloaden in Mijn Pensioencijfers. Oud-werknemers ontvingen dit overzicht tot 2019 minstens elke 5 jaar. Vanaf dit jaar komt ook voor hen elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht beschikbaar in Mijn Pensioencijfers.

Meer weten?

Wilt u een vraag stellen aan onze medewerkers? Dat kan ook. Stuur een e-mail of bel ons op. Wij helpen u graag.